Egy kis történelem

egy 1953-as ostyamese

Ostyaüzemünk 1953 – óta gyárt és forgalmaz ostya- és nápolyikülönlegességeket.
A ma korszerű gépekkel felszerelt angyalföldi ostyasütő üzem története a század elejére nyúlik vissza, amikor is Ziegler József, a nagypapa, a mai üzem helyén egy családi házban pékséget nyitott. Mikor hamarosan az öt legnagyobb kenyérgyár egyikévé nőtt céget is utolérte az államosítás, fia Ziegler Tibor 1953-ban, megszerezvén iparigazolványát, feleségével együtt ostyasütésbe kezdett.
1953 – ban, így alakult meg a magánvállalkozásként működő, Ziegler Ostyasütő üzem a Kodály Köröndön. Kezdetben, csak ostyalapokat sütöttek, később az ízesítéssel is foglalkoztak. “Újra feltalálták” a karlsbadi ostyát, ami töltött ugyan, de nem krémes ostya.
Az 1960 – as évekre, a kitűnő minőség komoly vevőkört toborzott, vonzott a cégnek. A relative kis kapacitással működő üzem előtt, nem ritkán órákig várokoztak a sorban álló vevők.
1970 – ben, Ziegler Tibor betegsége miatt, fia, Ziegler Péter betársult a vállalkozásba, melyet 1979 – és 1992 között egyedül, később családja támogatásával működtet.
1990 – ben a család visszavásárolta a romos állapotú kenyérgyárat és 1991 – től a ma már felújított állapotú épületben folyik a termelés.
A cég egyik fő tevékenysége a Sajtos Tallér termék exportja, mely jelenleg Hollandiában, Németországban, Olaszországban, Ausztriában és Csehországban népszerűsíti a Ziegler nevet.
A Ziegler Ostyaüzem jelenleg 46 fővel működik.
A cég tervei között azonban nem elsősorban a növekedés szerepel, hanem mind gyártói mind vezetői szinten, a név mögött évtizedek óta rejtőző kiváló minőség szavatolása is.
A Ziegler cég számára, mindíg is hűséges vevőinek megtartása volt a legfontosabb, melyet az is bizonyít, hogy az évtizedek óta működő márkaüzlet ma is minden nap nyitva tart, és 1998- óta új helyen igényes környezetben áll vásárlói rendelkezésére.
A 2014-es év, a felújítások és minőségbiztosítási rendszerek bevezetésének éve volt, átalakítások és átszervezések sorát követően, az IFS minőségbiztosítési rendszer bevezetésre került a Kisgömb utcai üzemben, melynek szintentartása komoly feladat a dolgozók is és a vezetőség számára is.
A Ziegler név a mai napig minőséget szavatol, és ahogy telnek az évek, régi vevőink köre kiterjed az új generáció képviselőire is. A nápolyi manapság reneszánszát éli, a kiszélesedett édesség választékban megtalálta helyét. A hagyományos ostyaspecialitások kisebb szeletet kapnak az ostya piacából, a családi kiszerelésű, hagyományos ízesítésű nápolyik ezzel szemben egyre nagyobb volumenben hódítanak fogyasztóink körében.
Termékeink ma már nem csak a hagyományos kisboltokban találhatóak meg, hanem a nagy áruház és szupermarket láncokban is. Fontosnak tartjuk az üzletkötői jelenlétet is, a kapcsolattartást a boltvezetőkkel, ezzel közelebb kerülünk vevőinkhöz, vevőink igényeihez.
A cég tulajdonosai: Ziegler Péter, Ziegler Zoltán és Ziegler Ágnes.
Családi vállalkozásként, mindenkinek megvan a maga feladata. Azon igyekszünk, hogy bár a mai napot, amikor talán igazán virágzik az üzem, a nagyszülők nem érhették meg, ne hozzunk szégyent a Ziegler névre, és elégedetten tekinthessünk vissza, ha majd a következő generáció átveszi a stafétát.

Az 1970-es években egy kedves vásárlótól a Zieglernek írt vers. Szerző: Juhász Úr, 1975

Egy kislány a Köröndön
Egy ház előtt a rácsnál
Tiki-takit játszik
S egy hosszú cuccot rágcsál

Szét tekint merészen
Szeme, mint a sasnak
Valamit magyaráz
Egy öreg pasasnak:

„Ez Ha-va-si kérem,
Tanulja meg mátul
Itt sütik ezt bácsi
Az udvarban, hátul.”

Magyaráz a kislány,
Felemeli szavát,
Rázza a tik-takot
S azt a cuki farát

De az öreg pasas
Nem ettől jön lázba
Szimatol a légbe,
Bekocog a házba.

„Hű! Micsoda illat!
Nincs itt semmi hiba
Ez kell a magyarnak
Nem ám éti csiga”

Ez nem öl, nem butít
Nem taszít nyomorba,
Rakjunk Ziegler ostyát
Sokat a gyomorba!

Ha nőd kissé hisztis
Reád ha felrivall,
Tömd be a kis száját
Ziegler Medvetalppal

Van itt ostya bőven,
Mint csillag az égen
Stanicliból esszük,
Mint töpörtyűt régen.

Rágják bölcs öregek,
Bősz ifjú titánok,
Csivitelő csitrik,
S mokány huligánok

Totyogó öreglány
Tipegő kislegény,
Rágta ezt Kodály is,
Mikor még élt szegény.

Rágcsálja a mérnök,
A paraszt, a munkás
Van sajtos, köményes,
Mogyorós, meg „sunkás”

Esküszöm az égre!
Csak Ziegler a márka,
Van ezekben minden
Mi hasadnak drága!

Vanília, citrom
Sőt talán még mák is!
Ne fizess százassal!
A F.Ő.N.Ö.K.N.Ő.
HÁKLIS!!